1-3-1 | Stylist Service

Onderdeel van M1-Sales - 1-3 - Service marketing

"Ontdek het verschil met deskundig advies".

De Stylist Service biedt klanten deskundig advies bij het kiezen van het perfecte product, afgestemd op hun persoonlijke stijl en behoeften. Verhoogt omzet en klanttevredenheid.


Service Marketing

Onderscheid jezelf door superieure klantenservice en verbeter de algehele klanttevredenheid

Het Stylist Service programma is een strategische manier om:

1.  Klanttevredenheid te verbeteren

2.  Verkoop te stimuleren

3.  Hogere conversieratio's te realiseren

4.  Differentiatie uit te bouwen

5.  Klantloyaliteit en herhaalbezoeken te optimaliseren

6.  Cross-selling toe te passen

7.  Merkimago te versterken

8.  Reviews te vragen

Wat is het Stylist Service programma?

Stylist Service is een innovatieve benadering binnen service marketing die veel verder gaat dan alleen productverkoop. 

Stel je voor dat je klanten een ervaren stylist krijgen die hen persoonlijk advies geeft over welke producten het beste bij hun persoonlijke stijl en behoeften passen. Of het nu gaat om interieur, exterieur, fietsen, elektronica, of zelfs winkels die witgoed of gsm's verkopen, deze service biedt een op maat gemaakte ervaring.


Dit programma helpt klanten bij het maken van weloverwogen keuzes, waardoor ze de perfecte producten kunnen selecteren die naadloos aansluiten bij hun wensen en levensstijl. 

De Stylist Service biedt een holistische benadering van ontwerp en styling, wat resulteert in diepere klanttevredenheid en verhoogde loyaliteit aan jouw merk.

Wat doet het Stylist Service programma?

Stylist Service biedt klanten een premium ervaring door hen te voorzien van persoonlijk en deskundig advies. 
Dit vergroot niet alleen hun tevredenheid en vertrouwen, maar zorgt er ook voor dat klanten zich begrepen en ondersteund voelen; wat leidt tot hogere conversieratio's en herhaalaankopen. 
Bovendien onderscheidt deze service jouw onderneming van concurrenten door een unieke waard propositie te creëren die klantloyaliteit bevordert en jouw merk als een betrouwbare adviseur positioneert.

Hoe werkt het Stylist Service programma ?

Het Stylist Service programma begint met een persoonlijk gesprek bij de klant thuis, waar de stylist de voorkeuren, het budget en de functionele behoeften van de klant bespreekt. 
Op basis van deze informatie doet de stylist aanbevelingen die diepgaande kennis van trends, materialen en ontwerpen weerspiegelen. De klant krijgt advies over kleuren, patronen en materialen die een harmonieus geheel vormen in hun ruimte.


Deze service kan een bepaalde prijs hebben, maar de waarde die het biedt, maakt het een aantrekkelijk aanbod voor klanten die op zoek zijn naar maatwerk en deskundig advies. 

De stylist helpt niet alleen bij het maken van de juiste keuzes, maar promoot ook cross- en up-selling mogelijkheden, waardoor klanten worden aangemoedigd om meer te investeren in producten die perfect bij hun behoeften passen. 

Dit maakt de Stylist Service ideaal om twijfelende klanten over de streep te trekken en hen te overtuigen van de kwaliteit en waarde van jouw aanbod.

De 7 voordelen van het Stylist Service programma:

1. Verbeterde klanttevredenheid: 

Klanten krijgen persoonlijk en deskundig advies bij het kiezen van vloeren die perfect passen bij hun stijl en interieur. 
Dit helpt onzekerheid weg te nemen en vergroot de kans op tevredenheid met de uiteindelijke keuze.


2. Verkoopstimulatie

Het persoonlijke bezoek van een stylist bevordert het vertrouwen van de klant in de winkel. Door deskundige begeleiding en advies ter plaatse zijn klanten eerder geneigd om hun keuze met zekerheid te maken en snel tot aankoop over te gaan.

3. Hogere conversieratio: 

Door een stylist in te zetten, is de kans groter dat klanten overgaan tot aankoop, omdat ze zich gesteund voelen in hun beslissing en de vloer als een goede investering beschouwen.


4. Differentiatie: 

Het aanbieden van een Stylist Service onderscheidt de winkel van concurrenten die dit niet doen. 

Dit creëert een unieke waard propositie die klanten kan aantrekken.


5. Klantloyaliteit en herhaalbezoeken: 

Klanten die een positieve ervaring hebben met de Stylist Service, zijn meer geneigd om terug te keren naar de winkel voor toekomstige projecten en om het bedrijf aan te bevelen aan vrienden en familie.


6. Cross-selling mogelijkheden: 

Stylisten kunnen ook andere producten aanbevelen die passen bij de gekozen vloer, zoals onderhoudsproducten, of zelfs aanvullende diensten, wat de gemiddelde waarde van de transactie kan verhogen.


7. Merkidentiteit Versterken: 
Door tevreden klanten het merk te laten promoten, wordt een sterk, consistent beeld van je merk naar buiten gebracht, wat helpt om het imago te versterken.


8. Reviews 

Het belang van reviews hoeven we niet te onderschatten. Dergelijke avonden zijn goud waard om reviews te krijgen. Aanwezige personeelsleden kunnen hier een belangrijke rol in spelen.


1-2-1 | Ambassadeursprogramma
Onderdeel van M1-Sales - 1-2 - Referral marketing