2-1-1 | Kunst in je onderneming

Onderdeel van M2-InStore - 2-1 - Kunst marketing

Positieve relaties met klant en gemeenschap.

Een effectieve marketingstrategie die bijdraagt aan een inspirerende en klantgerichte omgeving. Het versterkt de merkidentiteit, verhoogt de klantenbetrokkenheid en bevordert positieve relaties met klant en gemeenschap;


Kunst Marketing

Versterk de visuele en emotionele aantrekkingskracht van je merk door kunst te integreren.


Het Kunst in je onderneming programma is een strategische manier om:

1. Het verhoogt klantenbetrokkenheid

2. Geeft je een sterkere merkidentiteit en persoonlijkheid

3. Je creëert verbeterde klantenrelaties

4. Gemeenschapsbetrokkenheid is altijd een pluspunt

5. Positieve werkomgeving zorgt voor meer verkoop

Wat is het Kunst in je onderneming programma?

Kunst in je onderneming is een innovatieve marketingstrategie waarbij kunstwerken worden geïntegreerd in de bedrijfsomgeving om de merkbeleving te versterken en een unieke klantbeleving te bieden. 

Door het tentoonstellen van kunst in de winkel of op kantoor, creëert een onderneming een inspirerende en esthetische sfeer die zowel klanten als medewerkers aanspreekt.

Wat doet het Kunst in je onderneming programma?

Kunst in je onderneming dient meerdere doelen. 

Ten eerste verbetert het de visuele aantrekkingskracht van de ruimte, waardoor klanten zich meer aangetrokken voelen tot de winkel of het kantoor. 

Ten tweede helpt het bij het opbouwen van een sterkere merkidentiteit door een cultuur van creativiteit en innovatie uit te stralen. 

Daarnaast bevordert het de betrokkenheid van klanten door hen een boeiende en unieke ervaring te bieden, wat kan leiden tot langere bezoeken en meer aankopen. 

Tot slot kan kunst ook dienen als een gespreksonderwerp, waardoor interacties tussen klanten en medewerkers worden gestimuleerd.

Hoe werkt het Kunst in je onderneming programma ?

Het integreren van kunst in je onderneming begint met het selecteren van kunstwerken die passen bij de merkidentiteit en de esthetiek van de ruimte. 
Dit kan variëren van schilderijen en sculpturen tot fotografische werken en digitale kunst. 

Samenwerken met lokale kunstenaars kan de betrokkenheid van de gemeenschap vergroten en een authentiek karakter aan de kunstcollectie geven.


De kunstwerken worden strategisch geplaatst in de winkel of op kantoor om de visuele aantrekkingskracht te maximaliseren en een vloeiende ervaring voor de bezoekers te creëren. 
Regelmatige wisselingen van de kunstwerken houden de omgeving dynamisch en interessant, wat klanten motiveert om terug te keren om de nieuwe exposities te bekijken.


Naast de fysieke integratie van kunst, kan de onderneming kunstgerelateerde evenementen organiseren, zoals vernissages, workshops en meet-and-greets met kunstenaars. 

Dit biedt klanten de kans om dieper betrokken te raken bij de kunst en de verhalen achter de werken te leren kennen.

De 7 voordelen van het Kunst in je onderneming programma:

1. Verhoogde klantenbetrokkenheid:

Kunst creëert een visueel aantrekkelijke omgeving die klanten aanspreekt en hen uitnodigt om langer te blijven en terug te komen. Het biedt een unieke en memorabele winkelervaring die verder gaat dan het traditionele winkelen.


2. Sterkere merkidentiteit:

Door kunst te integreren, kan een onderneming zich onderscheiden als een cultureel en creatief merk. Dit versterkt de merkidentiteit en positioneert het bedrijf als een innovatieve en klantgerichte speler in de markt.


3. Verbeterde klantenrelaties:

De aanwezigheid van kunst biedt een gespreksonderwerp dat de interactie tussen klanten en medewerkers stimuleert. Dit helpt bij het opbouwen van persoonlijke relaties en het creëren van een gastvrije sfeer.


4. Gemeenschapsbetrokkenheid:

Samenwerken met lokale kunstenaars en kunstorganisaties bevordert de betrokkenheid van de gemeenschap en ondersteunt lokale talenten. Dit draagt bij aan een positief imago en versterkt de banden met de lokale gemeenschap.


5. Positieve werkomgeving:

Kunst in de werkruimte kan ook bijdragen aan een inspirerende en motiverende omgeving voor medewerkers. Het bevordert creativiteit en welzijn, wat kan leiden tot hogere productiviteit en tevredenheid op de werkvloer.

Weldra nog meer

Weldra nog meer informatie over dit onderwerp.



2-2-1 | Mystery Pop-Up Adventure
Onderdeel van M2-InStore - 2-2 - Experimentele marketing