3-2-4 | Guerrilla uniform

Onderdeel van M3-Creativiteit - 2-1 - Guerrilla marketing

Gebruik je uniform als trigger voor vragen.

Experimentele marketing stelt je in staat om op te vallen bij je klanten waardoor je merk onvergetelijke herinneringen creëert en een blijvende indruk achterlaat in hun leven.


Guerrilla Marketing

Trek de aandacht met onconventionele, creatieve stunts die kosteneffectief zijn.

Het Uniform Guerilla Marketing-programma biedt een frisse en creatieve klantenbenadering.

1 - Verbeterde klantinteractie

2 - Ontspannen en gastvrije sfeer

3 - Hogere verkoopcijfers

4 - Versterkte merkbeleving

5 - Mond-tot-mondreclame

6 - Flexibiliteit en aanpasbaarheid

7 - Versterkte teamgeest

Kleding als trigger

Het Uniform Guerilla Marketing-programma biedt een frisse en creatieve klantenbenadering. In plaats van traditionele, formele kleding kies je als onderneming voor comfortabele en casual kledingstukken die voor een ontspannen sfeer zorgen waarin klanten zich welkom voelen en er een vriendelijke en gastvrije omgeving ontstaat die uitnodigt tot rondkijken en het stellen van vragen.

De speelse en uitnodigende teksten op de kledingstukken versterken het Guerilla marketing-element. Ze fungeren als aanvullende gadgets die de interactie met klanten bevorderen en bijdragen aan een betere communicatie. Wat resulteert in een verbeterde klantenervaring en uiteindelijk een hogere verkoop.

Gebruik polo's met op de voorkant:
- Vraag me welke vloer ik je wil verkopen
- Vraag me wat mijn eigen lievelingsvloer is
- Vraag me..
Op de achterkant
- Mijn voorkant niet gevraagd? Tik mijn schouder!

Het Uniform Guerilla Marketing-programma verder toegelicht

Het Uniform Guerilla Marketing-programma zet comfortabele en casual kledingstukken in als effectieve marketinginstrumenten. 

De speelse en uitnodigende teksten op de kledingstukken fungeren als gespreksstarters en nodigen klanten uit om vragen te stellen en interactie aan te gaan met het personeel. Een drempelverlagend effect dat de klanten op hun gemak stelt.


Het programma kan verder versterkt worden door speciale themadagen of evenementen te organiseren, waarbij medewerkers specifieke uniformen dragen die passen bij een bepaald thema of seizoen. Dit houdt de winkelervaring fris en aantrekkelijk voor klanten en verhoogt de betrokkenheid bij uw merk.


Door het strategisch inzetten van deze uniformen, transformeert uw bedrijf de traditionele winkelervaring naar een dynamische en interactieve beleving die zowel klanten als medewerkers ten goede komt.

De 7 voordelen van het Uniform Guerilla Marketing-programma

1 - Verbeterde klantinteractie

De speelse teksten op de kleding nodigen klanten uit om vragen te stellen en in gesprek te gaan met het personeel, wat de klanttevredenheid verhoogt.


2 - Ontspannen en gastvrije sfeer

Casual kleding creëert een toegankelijke en uitnodigende winkelomgeving waar klanten zich op hun gemak voelen.


3 - Hogere verkoopcijfers

Een verbeterde klantenervaring leidt vaak tot hogere verkoopcijfers doordat klanten langer in de winkel blijven en meer geneigd zijn aankopen te doen.


4 - Versterkte merkbeleving

Gepersonaliseerde uniformen met creatieve teksten dragen bij aan een unieke merkidentiteit en verhogen de merkherkenning.


5 - Mond-tot-mondreclame

Tevreden klanten delen hun positieve ervaringen eerder met anderen, wat kan leiden tot nieuwe klanten en verhoogde loyaliteit.


6 - Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Het programma kan worden aangepast aan verschillende seizoenen of speciale themadagen, wat de winkelervaring dynamisch en boeiend houdt.


7 - Versterkte teamgeest

Uniformen bevorderen een gevoel van eenheid en teamgeest onder medewerkers, wat kan bijdragen aan een positieve werkcultuur.


Links

Het dragen van formele kleding, zoals hemden, kan nadelen hebben voor de marketingbeleving naar klanten toe. 

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat formele kleding een invloed kan hebben op hoe klanten de winkelomgeving en de interactie met het personeel ervaren.

  1. Verhoogde afstandelijkheid: Formele kleding kan een afstandelijke en minder benaderbare indruk wekken. Klanten kunnen zich terughoudender voelen om vragen te stellen of interactie aan te gaan met medewerkers, wat de klanttevredenheid kan verminderen​ (Social Science Space)​​ (Hive)​.
  2. Minder toegankelijke uitstraling: Een formele dresscode kan de winkel minder uitnodigend maken. Klanten voelen zich mogelijk minder op hun gemak en ervaren de winkel als minder toegankelijk, wat kan leiden tot een korter verblijf en minder aankopen​ (https://www.insightsforprofessionals.com)​​ (Central College)​.
  3. Beperkte creativiteit in klantinteractie: Formele kleding biedt minder mogelijkheden voor creatieve marketinguitingen zoals speelse slogans of uitnodigende teksten. Dit kan de mogelijkheden beperken om op een unieke en aantrekkelijke manier met klanten te communiceren​ (Social Science Space)​.
  4. Verlaging van klantvriendelijkheid: Klanten kunnen formele kleding associëren met een strenge of starre bedrijfsvoering, wat de algehele perceptie van klantvriendelijkheid negatief kan beïnvloeden. Dit kan resulteren in een minder positieve winkelervaring​ (Hive)​​ (https://www.insightsforprofessionals.com)​.
  5. Verminderde merkbeleving: Casual en gepersonaliseerde uniformen dragen vaak beter bij aan een unieke merkidentiteit en verhoogde merkherkenning. Formele kleding kan minder memorabel zijn en minder bijdragen aan een positieve merkbeleving​ (Social Science Space)​​ (https://www.insightsforprofessionals.com)​.

Deze nadelen kunnen de effectiviteit van uw marketingstrategieën beïnvloeden en de algehele klantbeleving verminderen. Het is belangrijk om bij de keuze van bedrijfskleding te overwegen hoe deze aansluit bij de gewenste merkidentiteit en klantinteractie.

Nog enkele ideeën die je verder uit kan werken.

1. Gebruik specifieke slogans voor verschillende productcategorieën:

Voorzijde: "Vraag me welke vloer ik je zou aanraden."

Voorzijde: "Vraag me wat mijn favoriete vloer is."

Voorzijde: "Vraag me naar de nieuwste trends in vloeren."

Achterzijde: "Geen vraag gesteld? Tik op mijn schouder!"


2. Seizoensgebonden uniformen:

Winter: Truien met teksten zoals "Warmte nodig? Vraag me naar onze winteraanbiedingen."

Zomer: Polo's met teksten zoals "Verkoeling nodig? Vraag me naar onze zomerdeals."

Herfst: Hoodies met teksten zoals "Op zoek naar herfstinspiratie? Vraag het me!"

Lente: T-shirts met teksten zoals "Lente-aanbiedingen? Vraag me wat er nieuw is!"


3. Thema-uniformen voor speciale evenementen:
Voor feestdagen: "Vraag me naar onze kerstaanbiedingen!" op de voorkant en "Geen vraag gesteld? Spreek me gerust aan!" op de achterkant.

Voor Black Friday: "Vraag me naar de beste Black Friday deals!" op de voorkant en "Mis geen enkel aanbod, tik op mijn schouder!" op de achterkant.

Voor Valentijnsdag: "Vraag me naar het perfecte cadeau!" op de voorkant en "Liefdevolle aanbiedingen hier, vraag het me!" op de achterkant.


4. Uniformen voor specifieke diensten:

Voorzijde: "Vraag me naar onze montageservice."

Voorzijde: "Vraag me hoe wij je project kunnen ondersteunen."

Achterzijde: "Montageadvies nodig? Tik op mijn schouder!"


5. Uniformen voor kortingsperiodes:
Voorzijde: "Vraag me naar onze uitverkoop!"

Voorzijde: "Vraag me hoe je kunt besparen."

Achterzijde: "Kortingen gemist? Vraag het me nu!"


6. Uniformen voor nieuwe productlanceringen:

Voorzijde: "Vraag me naar onze nieuwste producten."

Voorzijde: "Nieuw in het assortiment? Vraag het me!"

Achterzijde: "Nieuwsgierig? Tik op mijn schouder voor meer informatie."


7. Tips voor een effectief gebruik van de uniformen:
Consistentie: Zorg ervoor dat alle medewerkers de uniformen dragen tijdens dezelfde periode om een uniforme uitstraling te behouden.

Training: Geef medewerkers een korte training over hoe ze de teksten op hun uniformen kunnen gebruiken om klantinteracties te starten.

Feedback verzamelen: Vraag klanten om feedback over de uniformen en de boodschappen, en gebruik deze informatie om toekomstige campagnes te verbeteren.

Aanpassingen: Wissel de slogans regelmatig af om ze relevant en boeiend te houden voor terugkerende klanten.

Door deze tips en ideeën toe te passen, kunt u het Uniform Guerilla Marketing-programma optimaal benutten en zorgen voor een dynamische en aantrekkelijke winkelervaring voor uw klanten.​


3-1-1 | De Ultimate Product Jacht
Onderdeel van M3-Creativiteit - 1-1 - Gamificatie marketing