Alle aandacht naar rechts

Hoe en waar kan ik best mijn service desk plaatsen?

Rechts kijken

In de boeiende wereld van marketing draait het vaak om de details die het verschil maken. 
Eén intrigerend detail is de gewoonte van klanten om bij binnenkomst in een winkel als eerste naar rechts te kijken. 
Een schijnbaar onbeduidende beweging die wel de basis vormt voor een slimme strategie die wij als retailers kunnen aanwenden om de winkelervaring aanzienlijk te beïnvloeden. Door gebruik te maken van deze inzichten kan je als ondernemer uw winkel transformeren tot een strategisch ontworpen ruimte die de verkoop en klanttevredenheid optimaliseert.

Opmerkelijk:
Toch blijft het opmerkelijk dat sommige winkels hun toonbank, bureau of service desk aan de rechterkant plaatsen. Een misstap is in de wereld van retail. Het is van groot belang om de stroom van klanten in overweging te nemen en hen effectief te leiden naar de gebieden die de meeste aandacht verdienen.

Het is niet ongewoon om specifieke producten of de nieuwste collecties strategisch aan de rechterkant van de ingang te presenteren. Deze positionering heeft bewezen invloed te hebben op de koopbeslissingen van klanten, omdat het de kans vergroot dat zij zich tot deze opvallende items aangetrokken voelen.

In dit licht is het voor u als ondernemer essentieel om niet alleen aandacht te besteden aan de productselectie, maar ook aan de fysieke inrichting van de winkelruimte. Door bewust te zijn van de psychologie achter het naar rechts kijken van klanten, kunnen aanzienlijke voorsprongen behaald worden in een competitieve markt. 
Het is duidelijk dat het de kleine dingen zijn die een grote rol spelen in de wereld van marketing en detailgericht ondernemerschap.

Tips

  •  Plaats uw service-desk in het midden of links in uw verkoopruimte
  • Plaats deze liefst ook achteraan zodat de klant al de winkel heeft kunnen doorlopen
    • Hoe langer een klant in de winkel hoe beter de verkoopkansen
  • Maak gebruik van ovale tafels om de klant te verwelkomen.
  • Is Service uw artikel, dan is het logisch om je service desk rechts te plaatsen.

In-Store-Displays
Muurstickers zijn een krachtig middel om de verkoop in fysieke winkels te stimuleren