Help mijn team gooit mijn klanten buiten

Of hoe personeelsmotivatie tot omzetverhoging kan leiden.

Als ondernemer weten we dat de sleutel tot een florerende detailhandel niet alleen in de producten ligt, maar vooral in de mensen die deze producten vertegenwoordigen: onze medewerkers!  
In dit artikel duiken we dieper in op waarom het investeren in jouw personeel niet alleen een slimme zet is, maar ook de gouden troef voor het succes van jouw Retail onderneming.

1. Personeel als drijvende kracht

Het team is de ruggengraat van je onderneming. Ze zijn niet alleen het gezicht van je merk, maar ook de motor achter een soepel draaiend bedrijf. 
Ondersteuning en betrokkenheid betalen zich uit - letterlijk! 
Onderzoeken tonen aan dat bedrijven met zeer betrokken teams tot wel 23% winstgevender zijn. Dat is een cijfer waar elke marketeer van droomt!

2. Merkbeleving door ambassadeurs

Laat je merk spreken door de persoonlijkheid, de stem en de interactie van je medewerkers. Ze zijn niet alleen werknemers; het zijn jouw merkambassadeurs. 
Meer dan 90% van de klanten vertrouwt op de aanbevelingen van medewerkers boven andere advertentiekanalen. Geef ze de tools en motivatie, en zie hoe ze jouw merk tot leven brengen.

Be-Staff heeft alle middelen in huis om jouw personeel te empoweren en de merkbeleving naar nieuwe hoogten te tillen. Hiermee creëer je een sfeer waarin je merkambassadeurs zich op hun gemak voelen en de verkoop een stap dichterbij komt.

3. Medewerkers hebben invloed

In een tijdperk van digitalisering blijft de kracht van menselijk contact ongeëvenaard. 
Klanten hechten waarde aan echte, menselijke interacties. Onderzoeken tonen aan dat 71% van de klanten aangeeft dat medewerkers een significante invloed hebben op hun winkelervaring. Nu, meer dan ooit, is de menselijke factor cruciaal.

4. Uitdagingen in de Detailhandel

Ondanks deze inzichten worstelt de detailhandel nog steeds met uitdagingen. Een personeelsverloop van wel 60% is alarmerend. Als marketeer begrijp je dat de sleutel tot succes niet alleen ligt in klantenaquisitie, maar ook in het behouden van de juiste talenten.

5. Trainen voor Triomf

Hoe zorg je ervoor dat jouw team de troefkaart wordt die je nodig hebt? 
Online training! 
In de snel evoluerende detailhandel is continue training essentieel. Het vergroot de effectiviteit van je personeel, verbetert klantpercepties, zorgt voor veiligheid en identificeert sterktes en zwaktes. Het behoud van talent wordt eenvoudiger wanneer medewerkers zich gewaardeerd voelen en op hun best presteren.

Be-Staff Trainingsprogramma's

Wil je ontdekken hoe online training jouw detailhandel naar nieuwe hoogten kan brengen? Onze specialisten staan klaar om je te begeleiden. Investeer in je team, investeer in succes!


Schaarste als service naar de klant toe!
​In de wereld van marketing is schaarste geen trucje; het is de toegangspoort tot overvloed.